Известие

Collapse
No announcement yet.

Motor control system failure на 147 1.6 ТС

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Motor control system failure на 147 1.6 ТС

Тази сутрин като запалих колата и ми се изписа въпросното съобщение, съпроводено с жълтата лампичка за проблем с двигателя. Какво означава това, и неотложно ли е, защото сервиза, в който ходя е във ваканция още две седмици? благодаря предварително и съжалявам ако дублирам темата, но не намерих такава.

миналата година, когато я изписа тази аларма при мен се оказа дебитомер, за мое щастие се разминах само с почистването му и до ден днешен несъм имал проблеми с него

отиди на диагностика
    sigpicAlfa Romeo 147 1.6 Тwin Spark 120 HP

Comment

При мен го е изписвало два пъти. И двата пъти от едно и също нещо (когато натисна педала разко докрай, като съм на малки обороти на газ!) все едно се дави колата, но изписва грешката и веднага след това изчезва заедно с лампичката за двигателя на таблото. Прикачил съм как е описана грешката от книгата на 147, но е на английски. Успех и дано не е нищо сериозно.

П.С. Като установиш от какво е проблема. Пиши, ако можеш, че ще е добре да се знае.
      Attached Files
      Last edited by zombiran; d.m.y г., 18:23.

Comment

При всички положения трябва да се отиде на диагностика, защото при мен го изписа заради EGR-то.
        Така зад клавиатурата няма как да познаем, а боб няма
        Хубаво е да разбереш от какво е, за да не те остави на пътя, все пак морето е далеч
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
          При мен го е изписвало два пъти. И двата пъти от едно и също нещо (когато натисна педала разко докрай, като съм на малки обороти на газ!) все едно се дави колата, но изписва грешката и веднага след това изчезва заедно с лампичката за двигателя на таблото.
          Ходи да ти настроят ГИ-то под товар. При мен даваше тая грешка на извънградско в началото. Вероятно сместа не е както трябва в определени обороти.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от go6koto6ko Покажи съобщение
            Тази сутрин като запалих колата и ми се изписа въпросното съобщение, съпроводено с жълтата лампичка за проблем с двигателя. Какво означава това, и неотложно ли е, защото сервиза, в който ходя е във ваканция още две седмици? благодаря предварително и съжалявам ако дублирам темата, но не намерих такава.
            Само диагностика. Може да е от поне десетина неща. При мен беше от ламбда сонда.

Comment

и на мен ми е излизала такава грешка но акумулатора небеше съвсем в час... смених го и проблема изчезна.. но както казват колегите отиди на диагностика!
              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
              sigpic

Comment

Както всички разбрахме - може да е от поне десетина неща. Най-малко.

Диагностика!

Comment

Working...
                X